Formaldehyd

Formaldehyd je bezbarvý vysoce hořlavý plyn, který můžete najít téměř všude, například v pomeranči, ve vašich bramborách, ve vzduchu v parku, kde se procházíte, doma v koberci, atd. Lidé, zvířata i rostliny produkují nízkou hladinu formaldehydu při metabolickém procesu. Do životního prostředí se formaldehyd uvolňuje také v emisích z aut i tabákových výrobků. Formaldehyd je součástí lepidel, která se řadu let používají v různých průmyslových odvětvích.


Žádná z několika studií, které se zabývaly kvalitou vzduchu v interiéru, se ani nezmínila o minerální vlně jako o produktu přispívajícím ke zvýšené hladině formaldehydu v budovách. Skutečnost, že formaldehyd byl klasifikován jako karcinogenní, vyvolala různé debaty o některých výrobcích, včetně stavebních izolačních materiálů. Stávající studie ukazují, že stopová množství formaldehydu obsažená v tradičních izolacích nejsou zdraví nebezpečná. Připomeňme si, že tradiční skelná vlna je Mezinárodní zdravotnickou organizací zařazená do třídy 3 (stejně jako například čaj!). Minerální izolace není karcinogenní a emise formaldehydu jsou u ní v hodnotách pod dolní hranicí podle platných celosvětových norem. Tato skutečnost je potvrzena laboratorními testy.


Rád bych při té příležitosti uvedl, že povědomí o formaldehydu je na trhu novým trendem. Výrobci, jejichž produkty obsahují vysoké hladiny formaldehydu, např. koberce, podlahové krytiny či nábytek, již revidují své postavení a snaží se nabízet alternativní výrobky bez obsahu této látky.


Stará se o Vás

 
+420 603 186 727

E-mailový zpravodaj

Slevy, akce, novinky? Buďte první kdo o nich ví. Zadejte svůj e-mail a nenechte si je ujít.


Zadejte svůj e-mail a získejte výhody

Speciální přání


captcha image

Nejprodávanější zboží

  • Ursa PureOne DF 39  

    Ursa PureOne DF 39

    Produkt vyráběný technologií Pureone. Bílá minerální izolace, která je čistá, kompaktní, nedráždivá, bez obsahu formaldehydů a šetrná k životnímu prostředí. To vše při zachování bezkonkurenční objemové hmotnosti 15kg/m3.  

    Cena: 
    1 197,90 Kč / m3
  • Isover DOMO PLUS  

    Isover DOMO PLUS

    λD=0,038 W/m.K Role Isover DOMO PLUS jsou vhodné pro jakékoli tepelné, zvukové, nezatížené izolace pro zabudování do konstrukcí zavěšených pohledů, zateplení podkroví, k izolaci dutin (zvýšení protihlukové izolace), i na nepochůzí stropní a střešní konstrukce.

    Cena: 
    1 282,60 Kč / m3
  • Ursa PureOne SF 34  

    Ursa PureOne SF 34

    λD= 0,034 (W/m·K) URSA SF 34 je nekašírovaná minerální izolace ze skelné vlny s pomocnými ryskami na horní straně pro přířez. Je dodávaná ve formě rolí. Je určená především do rámových konstrukcí, tj. šikmých střech a obvodových plášťů dřevostaveb.

    Cena: 
    2 299,00 Kč / m3
  • Ursa Pureone DF 39 tl. 40mm  

    Ursa Pureone DF 39 tl. 40mm

    Cena: 
    1 197,90 Kč / m3
  • Ursa Pureone DF 39 tl. 100mm  

    Ursa Pureone DF 39 tl. 100mm

    Cena: 
    1 197,90 Kč / m3